luni, 31 decembrie 2012

Eu cred in tine,mai douamiitreispe,mai!

Ca o sa-mi aduci flori si muzica si fluturi in stomac.Stiu ca poti.
Ca o sa ma faci bine, ca o sa ma tii sanatoasa si vie ,din nou,langa ai mei.
Ca o sa ma ajuti sa fiu o prietena mai buna pentru Irina ,Adriana si pentru Albuleasa.
Ca impreuna o sa cream lucruri frumoase, si o sa iesim in oras, la film, la teatru si la dans.
Ca o sa reusim sa facem nenorocitul ala de tort  cu ciocolata.
Ca de ziua mea o sa ma faci sa ma simt speciala si ca o sa-mi dai carti bune de citit,din alea de nu ma  lasa sa dorm,nopti de-a randul.
Ca o sa visezi cu mine si ca o sa faci sa fie si liniste si iubire si fericire.
Ca o sa ne faci parinti. Sunt capoasa,stiu.
Ca o sa-i dai Adrianei curaj.
Ca o sa le deschizi drumurile prietenilor mei, sa mearga acolo unde-i cheama inima.
Ca o sa imi aduci iar familia aproape si ca n-o sa ma mai lasi niciodata sa ma simt atat de singura cum m-am simtit anul asta.
Ca o sa fii,stii tu, perfect.
Mai draga anule 2013, abia astept sa te cunosc.Stiu sigur sigur sigur ca tu o sa fii PERFECT!

Te astept cu drag si cu tartine cu unt si cu masline (rima neintentionata).
Monica



sâmbătă, 22 decembrie 2012

Pregatiti de colindatori?

Bomboanele-s puse bine,la fel si nucile si biscuitii.
Bradu-i sus,impodobit,simplu si parfumat,cum ii sade bine Craciunului.
Si-om mai drege si de-o blida cu sarmale si un cozonac rumen si dulce, ca sufletul crestinului ce-l plamadeste.
Si-apoi ne-om bucura si veseli de zilele astea tihnite, cu ceva mai mult sclipici decat recomanda doctorul si cu dejtele captive dupa o escapada in borcanul cu lipici.








Dragilor,
Ma retrag dincolo de www,sa ma bucur de astia de suntem vii si palpabili, eterul poa' sa mai astepte.

Va las cu cateva franturi din sufletul nostru,asa cum am stiut noi a-l pune in cele lumesti. Si un sfat : cateva stelute din paie,un pic de lipici si niste ramuri pot aduce mai multa bucurie decat un buchet de flori degerate.;)

Un Craciun fericit,linistit si plin de iubire! Sa fiti sanatosi.


joi, 20 decembrie 2012

Daca eu as fi o fetita cuminte si Mos Craciun baiat salon

I-as scrie o scrisoare cu tot ce am facut eu bun si frumos, cu sclipici si paietele, iar el, mosneag de treaba, s-ar executa si mi-ar aduce tooooooot ce imi doresc eu.
Back to reality, insa, stiu ca mosu' si-a dat toti banii pe mojito si alune picante asta-vara, in conge, iar eu abia daca ma calific pentru o punga de migdale (necojite!), dar nu ma impiedica nimeni sa visez, right?

Asadar, intr-o lume perfecta, cu fete cuminti si mosi salon, iata ce as primi eu:



 Cap de lista, tricoul cu cap de mort . Nu stiu ce-mi place mai mult la el: griul, capatana sau faptul ca e asimetric, dar zau ca de l-as avea, it would be love forever. - H&M.





Tot de la H&M, rochia cu paiete, pentru femei cu sunci si forme - decat/doar/numai 59.90 Ron. Tres joli, oui oui. Voila:


  Ineleeee! .Daca n-as fi natie asa proasta incat sa ma fac carne vie de la orice gablont, zau ca mi le-as cumpara pe toate. Ata ete.

 Pentru Marita gospodina din mine, un cadou pentru casa sufletului ar fi setul de 9 piese de la Joseph Joseph . Scump domleee, scuuump, dar ma fac eu mare. Sic!
Daca va stiti cu dare de mana si aveti pe acasa o doamna pasionata de gatit, recomand pasional! 
Pentru modesta suma de 228 Ron, de aici.



Pentru astia cu sensibilitate ridicata la preturile cu  virgula nouajnooo in coada, merge de minune si stampila de fursecuri. Nu foarte ieftin, dar na! Vrei de dulce, iti faci. - aici.




Pentru copii, cu siguranta una din cele mai frumoase povesti scrise vreodata, Micul Print , de Antoine de Saint -Exupery. Nu va mai mirati ca auziti de ea peste tot, este o carte ce nu trebuie sa lipseasca din nici o biblioteca si este, fara indoiala, un cadou potrivit si pentru adulti. Am zis! - disponibila la Carturesti .



Pentru doamna sensibila, cu nostalgii si miresme fine, un clasic- Tess of the d'Urbervilles
O recitesc , o data la cativa ani, mereu cu aceeasi placere. Recomand. 

Si asta:

Am vazut-o azi dimineata intr-o vitrina si mi-a placut titlul. A citit-o cineva? Disponibila in orice librarie, eu am gasit-o online aici.


N-as zice nu nici unui album Moleskine , pentru fotografii si scrapbooking, sau unui Folio Watercolour, sa mi-l tin aproape de corazon, pentru momentele de maxima inspiratie. Adevarul e ca toate agendele astora de la Moleskine sunt delicioase, insa preturile lor ridicate (cam 100 lei caietelul) scot la iveala zgarcita din mine. Poate intr-o zi o sa ma indur sa-mi iau unul - si parca vezi ca n-o sa-l folosesc, de mila sa nu stric hartia.Lol.

Aici:



Si aici:


Categoric genul de cadou pe care i l-as face unei prietene pasionate de scris/desenat.

La cosmetice sunt o nepriceputa desavarsita. Nu-mi place sa ma machiez si de aceea nici nu investesc in asta, dar ADOR cremele , gelurile de dus si apele de corp lejere. Preferatul meu e setul cu Iasomie de Neroli, de la The Body Shop. Chiar asa, ar fi cazul sa le fac o vizita, cat de curand.



Si, sa nu uit, uleiul de masaj cu nuca de cocos, de la Douglas. N-am mai cumparat de-o vesnicie, neaparat de remediat si acest aspect. Din pacate n-am gasit poza pe net, dar cautati un flacon din metal,isi merita toti banutii.

Lasand reveria la o parte, cel mai si cel mai mult imi doresc anul asta sa-mi iasa sarmalele bune, sa pun buzita pe nitica toba si cozonacel si sa bage aia de la teveu Harry Potter , seria completa. Si o punga cu migdale, daca tot ne permitem arogante. Si niste tort de biscuiti. Si poate si "umpicuts" de piftie. Si cam atat. (Nota: observati notele recurente. Am incheiat nota).

Voi ce va doriti de Craciun? Sau, mai bine spus, ce v-ati dori, daca am fi milionari si ne-am permite sa ne dorim?


Eu va ofer eine kleine dedicazionen, ca atata pot, atata dau:


P.s.: Parca-mi merg mainile la sarmale mai abitir, cand o da Elvis pe tremolouri cu ochisori de vitel de lapte:D

miercuri, 19 decembrie 2012

Viata dupa pierderea unei sarcini


E greu sa scrii despre bucuria Craciunului cand , odata cu sarbatorile, se acutizeaza nu doar importanta familiei, ci si absenta unor membri atat de pretiosi-copiii.
Este cu atat mai greu atunci cand este vorba de copiii ce ar fi trebuit sa fie prezenti, dar nu mai sunt. Procesul de adaptare la noua realitate, de reconsiderare a propriei realitati si a viitorului poate fi extrem de dureros, mai ales cand nu ai cu cine sa vorbesti sau te simti neinteles.

Acum cateva saptamani am infiintat un grup de suport pentru toti cei care au trecut prin experienta nefericita a pierderii unei sarcini. Fara a vrea sa fiu redundanta sau agasanta, cred cu tarie ca este datoria tuturor sa foloseasca propriile experiente in ajutorul celorlalti.

Transformarea unui tabu in normalitate poate insemna sansa la o viata mai buna, mai sanatoasa, la evolutie, in loc de depresie.

Asa cum bine a spus Ioana aici , cel mai potrivit gest pe care il puteti face pentru prietena sau prietenul care si-a pierdut copilul este sa il indreptati spre medii in care sa se simta inteles, binevenit, ajutat.

Pentru ca nu vrem sa facem publicitate si dorim sa respectam intimitatea fiecarui membru, acest grup va ramane privat, iar accesul in grup se va face doar la cererea persoanei care doreste sa participe. N-as recomanda adaugarea prietenilor fara a-i consulta in prealabil deoarece exista oameni care prefera sa-si consume suferinta in privat.

Va las mai jos linkul catre grup si "declaratia noastra de intentie", sperand,insa, ca nu veti avea nevoie de el.

Viata dupa pierderea unei sarcini

Un grup de suport pentru toate femeile care au trecut prin drama pierderii unei sarcini. Despre durerea care nu trece.

...

Dorinta noastra este ca acesta sa fie un loc in care sa putem vorbi despre tot ce inseamna pierderea unui copil, temeri, dureri, ganduri.
Nimic nu este rusinos sau stupid,totul este normal.
Suntem intre prietene si suntem aici pentru a ne intinde acel brat de care avem atata nevoie in astfel de momente.

Dincolo de suportul moral pe care speral sa-l gasim aici, ca intre prietene, acest grup isi doreste sa ajute, pe viitor, si cu aspecte mai practice, dar in egala masura, extrem de importante in procesul de doliu.

1. Dorim sa ajutam la colectarea si preluarea obiectelor la care parintii doresc sa renunte, din motive evidente, si distribuirea acestora catre familii sau centre de plasament ce s-ar putea folosi de ele.

2. Vrem sa fim un punct de „prim-ajutor”, la care sa apelati pentru a obtine ajutor psihologic, medical si, bineinteles, spiritual. Prin intermediul prietenilor nostri, ne dorim sa oferim consiliere gratuita tuturor celor ce au nevoie de ea.

3. Pentru cuplurile care au si alti copii, vrem sa gasim cai pentru a ajuta parintii in momentele imediat urmatoare pierderii unei sarcini, cu lucruri „minore” : cumparaturi, o caserola cu supa, dus- adus copiii de la gradinita, cumparatul unui medicament de la farmacie – un fel de curierat inimos :)

 



vineri, 14 decembrie 2012

Tortuletul "Papa tot"

Am facut duminica un tort de biscuiti pe care am tot pandit sa-l fotografiez, in scopuri laudaristice, bineinteles. Daca am dobandit misiunea au ba, vedeti mai jos, insa pana atunci nu uitati ca : 500 gr biscuiti + 400 ml cafea + 200 gr unt+ o conserva de lapte condensat (si , posibil, o dusca sanatoasa de rom - dar nu recunosc nimic)  = FOREVER TUMMY LOVE.

L.E.: Ca sa ne fie clar: spumati untul cu dusca de rom si putin extract de vanilie si orice alte arome va suna voua (eu am scapat si niste anason), adaugati laptele condensat, mixati pana se omogenizeaza.
Montati tortuletul intr-o tava imbracata in folie transparenta.Biscuitii inmuiati in cafea rece ,apoi crema, si tot asa.

Pentru ca n-am reusit sa prind nici macar o poza cu dosul tavii, daramite frun portret apetisant, m-am gandit ca ar merge si niste ipostaze postume,  cu tortul aflat pe soseaua gatului (hop hop hop shasha).

Iata:

Musteriu' nambar uan (sau fata care a pus "tort" si "orgasmic" in aceeasi propozitie) :

  


 
Musteriul nambar tu (timid, dar graitor):



Musteriul nambar fri (intre noi fie vorba, cred ca a subtilizat cateva resturi de tort si de pe la colegii neatenti, dar o iertam, ca e cu compliment):



Daca vreti sa faceti pe marea gospodina cu minim de efort - adica fro 20 minute, cu tot cu bagat la frigider - va recomand acest tort cu toata sinceritatea.

P.S.: Cu cat sta mai mult la rece, cu atat mai bine.
P.S.2: V-am zis ca a fost orgasmic? :D
P.S.3: Sa nu uitam de dedicatie:




joi, 6 decembrie 2012

Mos Gerila dezabuzat

Sau de ce ma bucur eu ca Mos Nicolae (si nici un alt Mos, for that matter) nu exista :




Exista , pe de alta parte, oameni buni dispusi oricand sa-ti umple traista cu bomboane, ciucalate si portocale parfumate.Ceea ce va doresc si voua.

La multi ani, Nicalai si Niculete!