miercuri, 5 septembrie 2012

Primele iubiri nu se uita niciodata

* Prima mea iubire a fost un baietel de la grupa mare. Era blondut si frumos iar eu ma tineam dupa el ca luna dupa soare.Evident, era intangibil. Pana mi-a dat un pumn in barba, de mi-am muscat limba in asa hal incat si azi am gaura.In limba, da.

* In ciclul primar am avut patru iubiti. C.V., V.D., G.N. si A.C. Plus Ale S., bonus. Astia cinci erau alaiul meu constant, ne bateam parte-n parte, pana ne scaparau ochii in cap, si ne iubeam la fel de ghebos.
Ma aduceau acasa in fiecare zi, dupa scoala. Unul ducea ghiozdanul, altul blocul de desen, care ce nimerea.
Pana a atentionat-o o vecina pe mama, ca fiica ei de 9 ani vine cu baietii acasa. :)))
Dupa ce m-am operat la picioare si am revenit la scoala, Andu mi-a adus ciocolata Kiss cu spuma de capsuni, Gabi Neagu mi-a imprumutat sarpele lui de lemn (pentru o zi!), iar Cristi, Vali si Ale s-au dus la magazinul scolii si si-au dat banii de buzunar pe ciocolatele din alea rotunde, invelite in staniol si cu Scufita rosie pe eticheta. Ma speriasem, golisera clasa in prima pauza, am crezut ca nu mai vor sa se joace cu mine. Am fost foarte fericita atunci cand s-au intors in clasa si mi-au umplut pupitrul cu dulciuri. In ziua aia mama mi-a dat voie sa nu mananc supa la pranz :)


Si un update, cica miroseam frumos. Ai pacatelor feromoni: "A doua zi, V.C nici gand sa se uite la vreuna dintre noi,avea ochi numai pt Monica.Alerga prin clasa si se facea ca ne miroase pe toate si, dintre toate, numai Monica mirosea frumos,de noi celelalte facea misto, ca nu mirosim precum ea:))"


* Ale S. a fost chinul vietii mele, pana la sfarsitul clasei a 8-a. Parintii nostri erau colegi si aveau, banuiesc eu, sperante marete in ceea ce privea o eventuala inrudire. In realitate, eram inamici declarati, premiul intai se disputa furtunos, in fiecare an, fiecare sutime conta. Cand ma depasea el, plangeam juma de vara, de necaz. Cand il depaseam eu, stiam ca avea sa urmeze un an scolar cu multe scatoalce, tras de moatse si furat de bentita.
Uitam sa mentionez ca am fost si colegi de banca ,mare parte din generala.Impartea nenorocitul ala de pupitru de douazeci de ori pe zi, pana ajungeam sa imi inghesui caietul pe 10 cm de banca, in timp ce el se lafaia , ca o bestie carliontata ce era.
Evident ca-l param cu nesimtire, iar invatatoarea, alta sustinatoare a amorului nostru, ma consola spunandu-mi ca asa e cand te iubeste un baiat. La naiba, atunci eu nu vreau sa ma marit niciodata.

Povestea noastra a avut parte si de ceva rasarituri, pentru ca ne jucam impreuna zi de zi.Intr-una din zile,m-a dus la el acasa si mama lui mi-a daruit un bebelus "de-adevaratelea", cu trup moale, de carpa, ramas mostenire de la sora lui mai mare. Vai , ce l-am mai iubit. Am dormit cu el pana am intrat la liceu. Acum zace mazgalit cu carioca, in garajul sora-mii.
Ale, daca citesti asta, sa stii ca am iubit papusa aia, Multumesc:)

* In Gimnaziu, au aparut alti potentiali pretendenti, dar au crescut si pretentiile.
Pe bietul Mache il bateam in fiecare zi, la norma. Ma scotea din pepeni sa-l vad ca fuge de mine si il certam mereu "maaa, ma enervezi ma, cum sa-ti fie frica de-o femeie?" Si jap una dupa ceafa. Adica eu il bateam ca-i era frica de mine :)) Ulterior am aflat ca i-a placut de mine,iar eu m-am simtit ca un mop.Of, imi pare rau, Mache.

* Cu I. a fost treaba dureroasa, am trait o poveste lina ca o zi de primavara, pana a aparut D., intr-a sasea. Ne-am imprietenit imediat si am devenit colege de banca, desi ,in secret, concuram pentru iubirea lui I. Tocmai ce-mi marturisi adineauri ca nu l-a iubit, a fost un moft. Ah, bestie, te-ai jucat cu inima mea:))

*Am mai avut o aventura fugitiva cu Simi, de la C, da' nu-mi placea de el, ca era blond, si auzisem eu ca blondele se potrivesc cu brunetii, dar na. Aveam 14 ani si nu ma pupase nimeni, eram intr-o situatie ingrata, ma intelegeti. M-am pupat cu el fro doua zile, pana am descoperit ca-i dadusera tuleiele si nu ma incanta senzatia. Am decis sa redevin casta.

* Ultima istorie , neconsumata insa, a fost cu C.P, baiatul rau al clasei, chiulangiu, neiubitor de carte, dar cam frumusel. Eu , tocilara cu onoruri, nu si nu, cum sa ma asociez cu, fix, baiatul rau? Nu ca nu mi-ar fi placut de el, Doamne fereste, dar, ma intelegeti, aveam printip. Pana mi-a furat , intr-o zi, agenda pe care scrisesem "I Love I." de 298 000 de ori, si mi-a scris pe coperta " Vrei sa fii prietena mea?", iar eu l-am refuzat. Nimic nu a mai fost la fel. :)))

Stiu, fuse si se duse. Azi sunt toti barbati insurati sau pe cale sa, dar, nu-i asa?

 "We'll always have Scoala numaru' douajpatru".

Si o dedicatie:

 








duminică, 2 septembrie 2012

Mai, Hummus, mai, daca tu nu ma vrei, eu te vreau!

Pentru ca azi am fost in arest la domiciliu din varii motive, mi-a traznit sa pun de-un hummus, daca tot nu pot termina ce-aveam de bricolat (pe motiv de mercerie inchisa,doh).

Ma rog, imi traznise mie de joi, vineri am revazut problema, ieri am aterizat, chiar, in fata unui raft plin de conserve de naut.Si liniste.Nautul se uita la mine, eu la el.Eu la naut,nautul la mine.Si nimic. Memoria mea se oprise,banuiesc, la geamlacul de dincolo de care asudau voios niste croissante cu speculoos. N-am luat nici de-ala.

Revenind la anul de gratie 2012,ziua de azi, iata-ma cu pohta ce-am pohtit in gat,dar fara de ingrediente,asa ca am facut ce face orice gospodina respectabila: am trimis barbatul dupa naut. Care barbat n-a gasit naut, dar a gasit bere.Ha ha haaaa! Coincideenta!

Moment in care mi-am amintit de pledoaria mea catre toti ne-consumatorii de hummus, carora le spuneam ca, daca le place fasolea batuta ,sigur vor iubi si hummus-ul,deci why not the other way? ;;)

Asadar,

HUMMUS CU FASOLE ALBA

- 480 gr fasole alba fiarta si scursa bine
- 4 -5 linguri de tahini (pasta de susan) - foarte importanta, fara tahini iese aaa,cum sa spun, fasole storcosita? :D
- 2 linguri ulei de masline
- 1/2 lingurita chimen
- zeama de lamaie  dupa gust (eu am pus zeama unei jumatati de lamaie si mi s-a parut arhisuficient)
- 2-3 catei de usturoi
- sare
-3 linguri de iaurt grecesc,optional - n-am pus

Vaj Vaj cu blenderul, gustam de sare,zeama de lamaie si usturoi, inca un vaj,si gata!
Iese asta:

 
 
 
Daca vreti sa-l serviti la fro masa festiva, faceti cateva urme cu lingurita ,presarati boia dulce, ulei de masline si seminte de pin.N-am avut de pin, am pus de floarea soarelui,recunosc ca doar de amorul artei.
 
Hummusul merge de minune cu lipii, paine prajita,bastonase de morcov sau de apio si chiar cu sferturi de ou fiert. Trust me, I'm an engineer!
 
Un ultim cadru,pe pervazul meu aspru survolat de porumbeii colentineni.Recunosc, mi-a fost teama c-o sa aterizeze fro ciripitoare cu nasu-n hummusul meu si,stiti cum se spune,porumbel cu usturoi si smantana, bogdaproste,ajungeam la stirile de la ora 5.
 
 
 
O duminica minunata va doresc si ne regasim zilelea asta, sa discutam despre ace si cusaturi.Bizoaie.